Vi som är på Nobel 21 

"Hitta en samling människor som inspirerar och utmanar dig,
engagera er tillsammans, och det kommer att förändra ditt liv."  (Amy Pohl) 

 Nobel 21 är till för alla föreningar som engagerar sig med utgångspunkt i civilsamhällets värdegrund. Vi erbjuder en gemenskap och förutsättningar för att samverka med andra föreningar såväl som med Malmö stads förvaltningar. Malmö Ideella är värd för huset.

Nobel 21 sitter många föreningar idag, allt från stora föreningar och samverkansprojekt med flera anställda, till små föreningar som hyr in sig i vårt Workspace med mikrokontor.  

Föreningarna på Nobel 21 är verksamma inom allt från hälsa och kultur till ungdomsverksamhet och idrott. I huset finns även en cafédel, där det arrangeras workshops, föreläsningar och våffeltorsdagar.

Mötesplats Sofielund, folk sitter och diskuterar i Open Corner
Bild från studiebesök, folk får information från en kvinna

Organisationer på Nobel 21 

Här kommer så småningom föreningarnas loggor att finnas.  Och länkar. 

Vår historia 

2016 möttes representanter från den idéburna sektorn i Malmö för att skissa på vad ett gemensamt föreningscenter skulle innehålla. Det kunde senare bli verklighet tack vare gemensamma insatser och samarbetet mellan Malmöandan, Fritidsförvaltningen, KC kompetenscenter och Malmö Ideella, för att nämna några nyckelaktörer. Konceptet föreningscenter kommer att spridas till fler delar av Malmö.  

Nobel 21 är en central plats för civilsamhällets samverkan för en hållbar stadsutveckling.

Några av de som jobbar här

Fler bilder kommer så småningom... 

Personalen på Malmö Ideella står framför ett fönster, alla är glada